Social Media Service

Social Media Marketing (SMM) door Summit Online Marketing AlmereSummit Online Marketing kan jouw bedrijf ondersteunen bij het onderhouden van jouw social media kanalen. Onze Social Media Service is GRATIS vanaf het All in Pakket 10. Hierbij onderhouden we dan één van jouw social media kanalen.

Tegenwoordig zijn bedrijven steeds meer op zoek naar contactmomenten met hun doelgroep via zoveel mogelijk social media kanalen. Met name grote bedrijven maken hier steeds vaker gebruik van.

Hoe moet je daar als starter, ZZP’ er of MKB bedrijf mee omgaan? Dat hangt dus sterk af in welke branche je werkzaam bent (lees: waar jouw doelgroep zich bevindt). Social Media Marketing door Summit Online Marketing is gericht op een prettige samenwerking, waarbij we social media strategisch inzetten voor jouw bedrijf!

Heeft jouw bedrijf alleen een advies nodig, neem dan contact op met onze Sales afdeling voor een vrijblijvend adviesgesprek over social media marketing.

Wil je dat Summit jouw Facebook account volledig beheert? Kies dan het Facebook Marketing pakket. Wij verzorgen en beheren dan al jouw advertenties en posts voor Facebook. Ben je op zoek naar een online marketingbureau voor een stand alone Facebook campagne, klik dan op Facebook Campagne. Advertentiebudgetten zijn niet inbegrepen.

Wil je dat Summit al jouw social media marketing voor al jouw social media kanalen beheert, neem dan contact op met Robin voor een GRATIS intakegesprek.

Waar moet je op letten bij Social Media Marketing?

De belangrijkste vraag bij Social Media Marketing: Hoe kan ik een relevante interactie krijgen met mijn doelgroep?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden, is het belangrijk om jouw doelgroep goed in kaart te brengen. Gelukkig weten de meeste bedrijven precies wie hun doelgroep is, en begeven ze zich vaak ook al op de betreffende social media kanalen. Voor starters kan het best nog een uitdaging zijn, om de doelgroep online te vinden en dan nog te bereiken.

Welke doelgroep zit op welk social media kanaal?

 • Facebook wordt steeds vaker door een oudere doelgroep gebruikt. Jongeren gebruiken Facebook steeds minder vaak. Het gebruik van Facebook Ads voor jouw bedrijf kan een prima hulpmiddel zijn om jouw doelgroep alsnog te bereiken via bijvoorbeeld remarketing.
 • Twitter is superhandig als jouw bedrijf om actualiteiten gaat. Twitteren, of het zenden van tweets is een heel vluchtige manier van communiceren. Niet voor elk bedrijf dus de beste plek om zichtbaar te zijn. Opvallende headliners, of écht nieuwswaardige actualiteiten kunnen perfect via Twitters worden gedeeld.
 • Instagram is een lifestyle app, die veel door jongeren wordt gebruikt. Visueel heel belangrijk. Verkoop je producten of is jouw bedrijf gericht op lifestyle, dan zit je hier natuurlijk allang. Neem contact met Summit op, om te kijken waar je nog meer kunt bereiken met Instagram.
 • YouTube wordt door heel brede doelgroep gebruikt. Video Marketing is een term op zich, maar begeeft zich binnen het Social Media Marketing landschap. Met video kun je jouw doelgroep een ervaring bieden. De wijze Confucius zei al:
  “Vertel het me en ik zal het vergeten.
  Laat het me zien en ik zal het onthouden.
  Laat het me ervaren en ik zal het me eigen maken!”
  Samen gaan we kijken hoe we video het best in kunnen zetten voor jouw bedrijf.
 • Pinterest wordt het meest door vrouwen (25-40 jaar) gebruikt
 • Snapchat wordt het meest gebruikt door tieners

Hierboven is natuurlijk een heel globale weergave van de realiteit, maar wij duiken er samen met jou in, om te kijken waar de kansen voor jouw bedrijf liggen bij het inzetten van Social Media Marketing.

Interactie

Social Media Marketing is naast nieuwsbrieven versturen en bloggen, dé manier om in contact te komen met jouw volger of doelgroep. Met de juiste inzet van social media kun je in contact komen met nieuwe klanten of kun je je bestaande klanten verbonden houden met jouw bedrijf of merk.

Vormgeving

Vormgeving is belangrijk voor ieder bedrijf. Dus ook voor het gebruik van uitingen op social media, moeten we goed kijken naar een consistente communicatie. Summit Online Marketing heeft ruim 14 jaar ervaring in het ontwikkelen van een eigen identiteit voor bedrijven.

Influencer Marketing

De laatste jaren komt de term Influencer Marketing steeds vaker naar voren. Wat is influencer marketing? Sinds de opkomst van bijvoorbeeld Instagram, zijn er accounts ontstaan met miljoenen volgers. De invloed die hiervan uit gaat, is in veel gevallen enorm. Als je met slechts een enkel bericht een miljoenenpubliek kunt bereiken, dan heeft dit veel waarde voor merken en bedrijven. Summit Online Marketing kan je adviseren over hoe influencer marketing ingezet kan worden voor jouw bedrijf of jouw merk.

Wil je meer informatie over de inzet van social media door Summit Online Marketing? Neem dan nu contact op met onze Sales afdeling.

Scroll naar top