Google Assistant leest nu ook in het Nederlands voor


Na de grote techbeurs CES werd de nieuwe functionaliteit al getoond, vanaf nu kan Google Assistent antwoorden van Nederlandse websites oplezen. Door “Hey Google, lees voor” commando te gebruiken, zal Google het best mogelijke zoekresultaat voorlezen.

Hey Google werd al steeds vaker gebruikt in Nederland, dus wij vermoeden dat dit nog een extra impuls zal geven in het gebruik van Google Assistent.

Wil je ook goed voorbereid zijn en profiteren van de mogelijkheden voor Voice Search Marketing? Neem contact op met ons, samen kijken we waar voor jouw bedrijf de kansen liggen voor Voice Search.

Hoe veranderd het zoekgedrag door Google Assistent?

Voor de komst van de slimme spraakgestuurde assistent van Google, zochten mensen door middel van korte zoekopdrachten, zoals bijvoorbeeld “leren jas dames” of “hoekbank Almere”.

Met de komst van slimme spraakgestuurde assistenten zoals Google Assistent (maar ook Alexa van Amazon) gaat dit zeker veranderen, immers als je iemand een vraag stelt of op zoek bent naar informatie, doe je dat niet snel zoals de zoektermen hierboven. Logischer en aangetoond is, dat mensen de slimme spraakassistenten letterlijk een hele vraag stellen. Leren jas dames wordt dan bijvoorbeeld: “Hey Google, ik zoek een nieuwe leren jas!” Of als vraag “Hey Google, waar zijn leren jassen in de aanbieding?”

Je ziet hier al direct het verschil met ‘vroeger’. Bestaande websites kunnen hier direct van profiteren door content te maken, die direct antwoord geven op deze vragen. 

Neem nu contact op met Summit Marketing en zorg ervoor dat jouw website voorbereid is op de Voice Search revolutie!